آرامش در محیط خانه، ارتباط صحیح والدین با فرزندان، برنامه مناسب تحصیلی و بهره برداری از اوقات فراغت از مهمترین نکاتی است که باید برای پیشرفت تحصیلی فرزندان به آنها توجه کرد.
برای رسیدن موفقیت دانش آموزان در تحصیل همواره باید والدین حامی روحی و روانی فرزندان باشند. باید مشوق دانش آموزان بود تا روحیه آنان نیز بالا برود هرگز فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید هر آدمی منحصر به فرد است و توانایی های منحصر به فرد دارد.
در ادامه به چند نمونه از راهکارهای تربیتی فرزندان می پردازیم:
1- بهترین راه برای درس خوان و مهم تر از آن، کتاب خوان شدن فرزندانتان این است که خودتان هم کتاب بخوانید.
همه مطالعات روانشناسی و حتی تجربیات فردی نشان می دهند که کودکان بیشتر از رفتارهای شما الگوبرداری می کنند تا از حرف ها و امر و نهی های شما.
2- بچه ها را هرگز و هرگز و هرگز با دیگران مقایسه نکنید. این کار تزریق سم در روح آنهاست.
بچه ها را با خودشان مقایسه کنید: "تو نسبت به قبل، تلاش کمتری داشتی، یا بیشتر تلاش کردی."
3- کیف بچه ها را تا حد امکان سبک کنید. حتی اگر لازم باشد، کتاب های قطور را به دو یا سه قسمت تقسیم و جدا جدا سیمی کنید. به ستون فقرات بچه ها رحم کنید.
4- بچه ها به ویژه در فصل های مدرسه، بیشتر تحت فشار هستند؛ بنابراین به همدلی و همراهی والدین نیاز بیشتری دارند تا استرس های مدرسه را تخلیه کنند. برایشان وقت بگذارید، حرف بزنید، شوخی کنید و گاهی با هم بیرون بروید. بچه ها باید بدانند که شما پناهگاه شان هستید.
5- به جای فشار بر روی بچه ها برای کسب نمرات بهتر، آنها را به کوشش بیشتر تشویق کنید: "پسرم! دخترم! همین اندازه که می بینم تلاش می کنی برایم ارزشمند است. تو تلاشت را بکن، بعد از آن دیگر مهم نیست چه نمره ای می گیری."
فرزند شما نباید احساس کند دوست داشته شدنش، تابعی از نمراتی است که در مدرسه می گیرد.
6- کودکی و نوجوانی، شادترین دوران زندگی هر انسان است که دیگر تکرار نمی شود؛ هر کاری که می کنید، ملاک تان این باشد که شادی کودکی و نوجوانی را تباه نکنید. این سخن، به معنای ولنگاری تربیتی نیست؛ اتفاقاً تأکید بر تربیت اصولی کودکان و نوجوانان است زیرا تربیتی که شادی را از دوران کودکی و نوجوانی بزداید، اساساً تربیت نیست، بلکه نابودی امروز و فردای آنهاست.
روابط عمومی آموزش و پرورش ناحیه یک یزد