نمایشگر دسته ای مطالب
نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

زنگ هفته پژوهش در مدارس یزد نواخته شد

زنگ هفته پژوهش در مدارس یزد نواخته شد



به گزارش روابط عمومی ناحیه یک یزد، مراسم زنگ هفته پژوهش با حضور استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، رئیس دانشگاه یزد، رئیس پارک علم و فناوری و اعضای ستاد اجرایی هفته پژوهش استان در هنرستان دخترانه خیری نمونه میرجلیلی نواخته شد.

استاندار یزد در این مراسم اظهار داشت: مدرسه نقطه شروع فرهنگ سازی در امر پژوهش است و خوشبختانه در سال‌های اخیر توجه خوبی به امر پژوهش در مدارس صورت گرفته است .
" محمد علی طالبی " افزود: یکی از فواید پژوهش در مدارس شناسایی استعدادها و توانمندی و تقویت استعدادهای دانش آموزان است .
وی تصریح کرد: می توان با قرار دادن دانش آموزان در مسیر صحیح پژوهش از آنان یک پژوهشگر بزرگ تربیت کرد و پرداختن به این مسئله بسیار اهمیت دارد.
طالبی با اشاره به اینکه استان یزد بستر و توانمندی بسیار مناسبی برای پژوهش و تربیت پژوهشگران دارد گفت :استان یزد از لحاظ برخورداری از دانشگاه ها و مراکز عالی با درجه علمی بالا و بالاترین میزان قبولی در دانشگاه ها و همچنین وجود عرصه های خوب برای تحقیق و پژوهش نظیر صنعتی، فرهنگی و اجتماعی بهترین گزینه در این زمینه است .
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش جایگاهی ویژه برای پژوهش در نظر گرفته شده است افزود : توسعه ظرفیت پژوهش و نوآوری، استفاده از ظرفیت های موجود برای گسترش فرهنگ تفکر و پژوهش در بین مدیران و مربیان و تامین پژوهشگر مورد نیاز تعلیم و تربیت رسمی عمومی و حمایت از پژوهشگران فعال و مجرب، ایجاد شبکه فعال پژوهشی از جمله ظرفیت های موجود در سند تحول بنیادین است.
" عباسعلی دانافر" یکی از مهمترین چرخش های زیر نظام پژوهش و ارزشیابی سند تحول بنیادین را چرخش از نگاه جزیی‌نگر به نگاه آینده نگر و کلی نگرانه بیان کرد و گفت : برای مواجهه سازنده با چالش‌های نظام تعلیم و تربیت چرخش از تمرکز بر روش های کمی در پژوهش به تنوع و کثرت در روش‌های پژوهش  و جاری و ساری شدن پژوهش در تمامی سطوح آموزش و پرورش باید انجام شود .
وی فراهم آوردن زمینه مشارکت معلمان در فعالیت‌های پژوهشی از جمله اقدام پژوهی به‌عنوان یکی از اهداف راهبردی وزارت آموزش وپرورش در امر توسعه و گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در بین معلمان دانست.
دانافر گفت: اقدام پژوهی در فرایند تعلیم و تربیت رسمی و مدرسه ای  فرایند اندیشه ورزی منظم ، علمی و عملی است که جستجو گری و تامل در باب فعالیت های تربیتی را مهیا می سازد و تلاش دارد راه حل های ممکن را در مواجهه با مشکلات و چالش های پیش روی معلمان و کار گزاران تعلیم و تربیت شناسایی و عملیاتی کند.
 وی تصریح کرد: در راستای گسترش فرهنگ پژوهش در میان معلمان و همکاران آموزش و پرورش طرح های پژوهشی، اقدام پژوهی ( پژوهش درعمل)، درس پژوهی و روایت پژوهی اجرا شده است .

همچنین برای توسعه فرهنگ پژوهش در بین دانش آموزان علاوه بر برنامه های پژوهش محور در جریان تدریس و فعالیت های یادگیری و برنامه های اجرایی در پژوهش سراهای دانش آموزی در همه مناطق آموزشی استان جشنواره جابربن حیان، جشنواره نوجوان و جوان خوارزمی و مسابقات پژوهشی و فرهنگی و هنری نیز برگزار می شود .
گفتنی است در پایان، زنگ پژوهش توسط استاندار و سایر مسئولین به صدا درآمد و همچنین از نمایشگاه جنبی فعالیت‌های پژوهشی دانش آموزان بازدید نموده و دانش آموزان دوره های مختلف تحصیلی به ارائه طرح خود برای بازدیدکنندگان پرداختند.