نمایشگر دسته ای مطالب
نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

تاثیر ماسک بر ویروس کرونا

تاثیر ماسک بر ویروس کرونا


این مقاله توصیه‌هایی را در مورد استفاده از ماسک (ماسک ساده، ماسک جراحی و ماسک N۹۹) در اجتماعات، حین مراقبت از بیماران در منزل و همچنین در مکان‌هایی که مراقبت‌های بهداشتی را ارائه می‌دهند و در مناطقی که بیماری کووید-۱۹ گزارش شده است، در اختیار افراد قرار می‌دهد.

این موارد برای کلیه افراد جامعه، متخصصان حیطه بهداشت عمومی و پیشگیری و کنترل عفونت، مدیران بهداشت و درمان، والدین و کارمندان ادارات دولتی، در نظر گرفته شده است.

روش‌های اصلی انتقال ویروس کرونا

اطلاعات موجود حاکی از آن است که دو مسیر اصلی برای انتقال ویروس کووید-۱۹ وجود دارد:

1- قطرات تنفسی

2- تماس

قطرات تنفسی زمانی‌ ایجاد می‌شود که فرد آلوده سرفه یا عطسه کند. هر شخصی که در تماس نزدیک (در فاصله یک متری) با فردی قرار بگیرد که علائم تنفسی مانند سرفه و عطسه را دارد، در خطر قرار گرفتن در معرض قطرات تنفسی عفونی بالقوه است.

از طرفی، این قطرات ممکن است بر روی سطوحی که ویروس بر روی آن زنده می‌ماند، فرود آیند. بنابراین، محیط تا فاصله یک متری فرد آلوده می‌تواند منبع انتقال ویروس باشد.

ناقلان ویروس کرونا

سازمان بهداشت جهانی اخیرا گزارش‌هایی مربوط به انتقال ویروس کووید-۱۹ را خلاصه وارائه کرده است و مختصرا از شواهد موجود در مورد انتقال از افراد دارای علامت، افراد دارای پیش علامت و افراد بدون علامت اما آلوده به کووید-۱۹ استفاده کرده است.

شواهد موجود نشان می‌دهد که این بیماری، بیشتر توسط موارد دارای علامت، منتقل می‌شود.

دوره نهفتگی یا کمون برای کووید-۱۹ – که زمان در معرض ویروس قرار گرفتن و شروع علائم است – به‌طور متوسط بین ۵ تا ۶ روز است، اما می‌تواند تا ۱۴ روز هم باشد. در این دوره، که به آن دوره قبل از علامت داشتن هم می‌گویند، برخی از افراد آلوده می‌توانند ناقل بوده و ویروس را به دیگران منتقل کنند.

این مطلب با داده‌هایی به اثبات رسیده است که تست برخی افراد پس از ۱ تا ۳ روز در معرض کووید-۱۹ بودن، می‌تواند قبل از بروز علائم، مثبت باشد.

بنابراین، این امکان وجود دارد که افراد آلوده به کووید-۱۹ بتوانند ویروس را قبل از بروز علائم منتقل کنند. این مهم است که بدانید حتی در انتقال ویروس از فردی که علامتی ندارد نیز، نیاز است که ویروس از طریق قطرات عفونی یا از طریق لمس سطح آلوده به ویروس، منتقل شود.

تاثیر استفاده از ماسک

استفاده از ماسک (شامل انواع ماسک ساده یا ماسک جراحی) یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که می‌تواند شیوع برخی بیماری‌های ویروسی تنفسی از جمله کووید-۱۹ را محدود نماید. با این وجود، استفاده از ماسک به تنهایی برای تامین سطح مناسبی از محافظت، کافی نیست و سایر اقدامات نیز باید اتخاذ شود.

رعایت حداکثری بهداشت دست برای جلوگیری از انتقال کووید-۱۹ از انسان به انسان بسیار مهم است.

مطالعات مربوط به آنفلوآنزا، بیماری‌های شبیه آنفلوآنزا و کرونا‌ویروس‌های انسانی شواهدی را نشان می‌دهد که استفاده از ماسک پزشکی می‌تواند از انتشار قطرات عفونی از یک فرد آلوده به شخص دیگر و آلودگی احتمالی محیط توسط این قطرات جلوگیری کند.

شواهد محدودی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از ماسک پزشکی توسط افراد سالم در خانه یا در تماس بیمار با بیمار یا در بین شرکت کنندگان در مجامع گروهی ممکن است به عنوان اقدامی پیشگیرانه مفید باشد.

ماسک‌ها به جلوگیری از گسترش ویروس کرونا کمک می‌کنند، اما همانگونه که بسیاری از والدین متوجه شده‌اند، آشنا کردن کودکان با پدیده ماسک زدن کار آسانی نیست. کاربرد ماسک برای کاهش انتقال میکروب‌ها در برخی کشور‌ها سابقه‌ای طولانی دارد. اما بسیاری از خانواده‌ها سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸-۱۳۹۹) را به عنوان اولین سالی که ماسک زدند، بیاد خواهند داشت.

یکی از روش‌های اصلی انتقال بیماری کرونا از طریق قطرات تنفسی است که افراد در هنگام صحبت، آواز، سرفه یا عطسه بیرون می‌دهند. اگرچه تحقیقات درباره این موضوع ادامه دارد، اما می‌دانیم که این ویروس می‌تواند توسط افرادی که علائمی از خود نشان نداده‌اند نیز منتقل شود، یعنی برخی افراد می‌توانند ناقل باشند در حالیکه خود از آن خبر ندارند.

در زمان تهیه ماسک برای کودکانم باید به چه نکاتی توجه کنم؟

بسیاری از ماسک‌ها برای افراد بالغ ساخته شده و مناسب کودکان نیستند. اگر ماسک می‌خرید، ماسکی را بگیرید که اندازه‌اش برای کودک‌تان مناسب باشد. اگر برای کودکان ماسک می‌خرید یا خودتان می‌سازید، توجه داشته باشید که دهان، بینی و چانه آن‌ها را می‌پوشاند، هیچ گونه جای خالی در کناره‌ها نداشته و بینایی آن‌ها را مسدود نکند. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها می‌توانند با ماسک و در زمان تند راه رفتن یا سخن گفتن، تنفس آسانی داشته باشند.

صحبت با کودکان درباره ماسک

همه‌گیری کرونا زندگی خانواده‌ها را در سراسر جهان مختل کرده و منجر به استرس، نگرانی و اندوه شده است. قابل فهم است که در بسیاری از کودکان استفاده از ماسک می‌تواند این احساس را تشدید کند بالاخص در اماکنی که کودکان عادت به پوشیدن ماسک نداشتند. استفاده از ماسک برای کودکان سنین پایین‌تر می‌تواند عامل سردرگمی و ناراحتی شود.

اگر خانواده شما قبلا از ماسک استفاده نکرده است، باید به همراه کودکان و با روشی باز و حمایتی بدان بپردازید. پوشیدن ماسک یعنی خلق یک عادت، بنابراین یادآوری‌های مداوم و رفتار باثبات اهمیتی کلیدی خواهد داشت. همچنین باید به کودکان یادآوری بکنید که ماسک همیشه باید با اقدامات احتیاطی کلیدی دیگر توأم شود (مانند فاصله اجتماعی، شستشوی مداوم دست) تا از خود و همه افراد دیگر محافظت کنند.

روابط عمومی مدیریت آموزش و پرورش ناحیه یک یزد